co sadzicie o opiece na abonamenttzn wykupujecie abonament placac go z gory za 3, 6, lub 12 miesiecy i korzystacie z konsultacji lekarskich ,,, wielu specjalistow.. wszysktie badania w tym ,,, bez kolejek bez stresu. wszytko w jednym miejscu .
co sadzicie o opiece na abonamenttzn wykupujecie abonament placac go z gory za 3, 6, lub 12 miesiecy i korzystacie z konsultacji lekarskich ,,, wielu specjalistow.. wszysktie badania w tym ,,, bez kolejek bez stresu. wszytko w jednym miejscu .
Ja płacę co miesiąc abonament. Nawet nie dobrowolnie - z wypłaty mi ściągają. I ten system się nie sprawdza.
A podwójnego abonamentu za tą samą rzecz płacić bym nie chciała.
rozumiem. chodzi ci o skladke zdrowotna w pracy. no tak z niej nic nie ma.
mi chodzilo o to , ze na prawde jak juz zaplace taki abonament to bez gadania... dzwonie , umawiam sie i lecze natychmiast wraz z kompletem badan. nawet cala ciaze mi poprowadza w cenie tego abonamentu + moge jeszcze isc do kilku innych lekarzy.
napisz lepiej ile stów takie coś kosztuje a zaraz wszystkim ochota przejdzie....ja też uważam że jak z wypłaty składki mi odciągają to żadnych innych kosztów nie powinienem płacić,jak jest każdy widzi,czy się chce czy nie to i tak trzeba z dodatkowej kasy wyskoczyć,ale to już w ostateczności.Pytanie tylko co w sytuacji gdy człowiek np.jest zdrowy (taki okres) a abonament trzeba będzie płacić
no to fakt. to dla ludzi powiedzmy którzy chorują bo wtedy im się to opłaca. Taki abonament to koszt od 80 zl. Ale np bardzo sie oplaca kobietom w ciazy. ponieważ teraz i tak prawie każda chodzi prywatnie i jedna wizyta na stówce sie nie konczy ( z reguly to ok 120-150 zł wizyta + 30 bania) a w tym abonamencie jest cale prowadzenie ciąży + badania + inni lekarze ... reasumując kobieta w ciąży może zaoszczędzić ok 1000 zl. bo liczmy 9x (150+30)=1620 a 9x80=720 a wiec różnica jest.
Czego w ogóle nie rozumiem.... Na kasę jest tak samo dobra opieka, a za ewentualne dodatkowe badania można ewentualnie dodatkowo zapłacić, a nie za podstawową wizytę, która jest standardem i powinna być darmowa. Same se babki nakręcacie ten bajzel. Też chodziłam prywatnie, czego bardzo żałuję, bo teraz na kasę mam, według mnie, o wiele lepszą opiekę bez dodatkowych kosztów.
I można zaoszczędzić bez jakiegoś durnego abonamentu.
Ale to tak dla tych ktorzy chodza prywatnie. Ja tez jestem za tym ze cala sluzba powinna byc za darmo ale w naszym kraju niestety tak nie jest. Za wszytko sie płaci. Niestety. A wiem ze takie abonametnowe rozwiazanie nie jest zle. NO chyba ze w szpitalu chcesz wyladowac jak na czas sie nie dostaniesz do specjalisty.