Brenna | Cieszyn | Czeski Cieszyn | Chybie | Dębowiec | Goleszów | Hażlach | Istebna | Jasienica | Jaworze | Ostrawa | Skoczów | Strumień | Ustroń | Wisła | Zebrzydowice

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Temat: ciasto

  1. #11
    tomtom wypróbowałam i powiem,że nie kłamałes wyszło przepysznenie wiedziałam,że mozna zrobic nawet w mikrofalówce

  2. #12
    Tak jak mówiłem jest to najlepsze ciasto jak ktoś Cię zaskoczy z wizytą. A najlepsze są później wariacje z jakimś kremem, dżemem, masą, owocami. Cieszę się, że smakowało chociaż to nie mój przepis (znaleziony na necie)

  3. #13
    krilady.
    Guest
    hmm, a mi się nie udało...tzn. spaliłam go! za długi czas nastawiłam,a potem już było za późno...poszedł dym.. ale zrobiłam drugie, wsadziłam do mikrofali pierwsze pół, już uważałam na długość pieczenia -wyszło OK, takie słodziutkie, ale trochę takie..tylko do gryzienia (a jakoś sobie umyśliłam, że łyżeczką go będę jadła ), a drugie pół wsadziłam do piekarnika i też było fajne smaczne na pewno jest, ale trzeba go wyczuć - to tak wg mnie

  4. #14
    Podaje wam pyszne i szybkie ciasto mojej roboty heh
    Paczka krakersów
    puszka krówki(w biedronce lub lidlu sie kupi)
    1 krem Karpatka
    2 bite smietany FIX
    Kokos,migdały wedle uznania na góre żeby posypac

    na doł kładziemy krakersy,smarujemy krówką je.Potem na to wszystko nakładamy karpatke.Resztka krakersów i zas smaruje krówką i na to bita smietana(zrobic tak jak na opakowaniu pisze).Na góre posypać kokosem .lub migdałami jak wam smakuje wstawic do lodówki na noc (bo wtedy jeszcze lepiej smakuje lub wstawic na godzinke i tez jest dobre
    PALCE LIZAĆ Nie słodkie ale dobre

  5. #15
    Na prośbę kalafiorrr-ci

    masa budyniowa: 1/2 litra mleka, 2 duże łyżki mąki, 1 cukier waniliowy, 1 łyżka mąki ziemniaczannej- ugotować z tego budyń. Chyba że masz swój ulubiony i sprawdzony przepis na masę budyniową.
    Dalej- utrzeć: 1 kostka margaryny, 1 szklanka cukru pudru, 1 żółtko. Dodawać do tego zimny budyń.

    Dalej- ugotować na karmel 1 puszkę mleka kondensowanego- najlepiej dzień wcześniej- żeby szybciesz później szło.
    - Bita śmietana- z 1/2 do 2 litrów śmietanki- wg. upodobań- dodać żelatynę!
    - uprażyć płatki migdałowe
    -ze 2 paczki krakersów- zal. od wielkości formy

    Przekładać: krakersy-karmel-krakersy-masa- krakersy- bita śmietana- migdały

    Robi się szybko. Naprawdę. Smaczności życzę

    ---------- Post dodany o 07:03 ---------- Poprzedni post dodany o 07:01 ----------

    Teraz widzę że nade mną podobny przepis

    ---------- Post dodany o 07:04 ---------- Poprzedni post dodany o 07:03 ----------

    Niechcący.....

  6. #16
    joje@ dzięki; fakt - podobne do przepisu yoshiko; aż z ciekawości wypróbuję; chyba podaruję sobie bitą śmietanę i poeksperymentuję z moimi ulubionymi ciastkami digestive (pół blachy krakersy / pół blachy digestive);

  7. #17
    heheh joje to ja próbuje zrobic twoje a ty moje:

  8. #18
    yoshiko- no dobra- tę "krówkę" spróbuję
    bo zazwyczaj sama se ją ugotuję
    tylko że problem mam bądź niewiedzę
    co to "krem karpatka"?- w temacie nie siedzę...

  9. #19
    też się chyba skuszę na tą Waszą krówkę tylko nie wiem którą ja polcam ciasto "Kubuś" są w internecie więc nie będe tu rozpisywać, fajne niezbyt słodkie a jakies przepisy na dobry sernik ktoś ma?

  10. #20
    joje@ heheh karpatka kupujesz gotowe w sklepiej kochana

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •