Brenna | Cieszyn | Czeski Cieszyn | Chybie | Dębowiec | Goleszów | Hażlach | Istebna | Jasienica | Jaworze | Ostrawa | Skoczów | Strumień | Ustroń | Wisła | Zebrzydowice

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Temat: Grillowe przysmaki

  1. #1

    Grillowe przysmaki

    Ciepły wieczór...fajna ekipa... zimne piwko.... czego chcieć więcej?
    Otóż to!- przysmaków!

    Podzielcie się swoimi sprawdzonymi, niebanalnymi, smacznymi przepisami...

    U nas nie ma grilla, płonie żywy ogień- przy którym ogrzać się można, gdy się chłodniej zrobi. Do tego duży ruszt- "bo może ktoś jeszcze wpadnie?".

    Jak kiełbacha- to z patyka.

    I pieczoki...

  2. #2
    no to teraz nie wiem czy grillowe przysmaki czy ogniskowe przysmaki jak ognisko to polecam kociołek zrobić: kapucha, mięsiwo, ziemniaczki i co kto lubi na zasadzie "dociep"

  3. #3
    No wiesz - na ruszcie nad ogniem tak samo się upiecze...

    A kociołek a owszem owszem- znamy.

  4. #4
    ja uwielbiam cukinię z grilla; tnę ją na plasterki, posypię m.in. papryką i co tam jeszcze mi wpadnie... i szybko jest

  5. #5
    Cytat Napisał kalafiorrr Zobacz post
    ja uwielbiam cukinię z grilla; tnę ją na plasterki, posypię m.in. papryką i co tam jeszcze mi wpadnie... i szybko jest
    ooooo to jest dobre! Wypróbuję przy najbliższej okazji...

    A co tam do przyprawy oprócz papryki dajesz? Sól? Vegeta? Czy inne cudości?


    Więc jak wam ktoś w najbliższej przyszłości cukinkę zaserwuje- poznacie że to ja- że to jo je joje

  6. #6
    Cytat Napisał joje@ Zobacz post
    A co tam do przyprawy oprócz papryki dajesz? Sól? Vegeta? Czy inne cudości?
    zwykle sól, pieprz, słodką paprykę, czasami sypnę gałką muszkatułową;
    ale nie przesadzam z tymi przyprawami - akurat lubię cukinię samą w sobie;

  7. #7
    Avatar Sophie
    Dołączył
    Mar 2011
    Mieszka w
    Między piekłem a niebem...
    Postów
    800
    Wpisów
    2
    Do mięsa czy kiełbaski z grilla polecam sałatkę brokułową z sosem jogurtowo-czosnkowym. A tutaj wrzuciłam przepis http://www.forum.ox.pl/showthread.ph...ki....ulubione

  8. #8
    a mi polecano banana z grilla ale jeszcze nie wyprobowałam więc nie powiem dokładnie co i jak

  9. #9
    Hihihi! Banana! A mięcho jakie? Jak robisz misiek

  10. #10
    Banan w skórce na ruszt, aż będzie skórka czarna. Potem przekroić wzdłuż na pół i polać jakimś likierem, wódką (można podpalić) dodać gałkę lodów, bitą śmietanę - wariantów jest pełno
    நான் என் குடும்பத்தை நேசிக்கிறேன்

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •